top of page

SKAB 
SAMFUNDS-
ENGAGEMENT

En konference om samfunds- og elevengagement på ungdomsuddannelser 
D. 6 December 2022 kl. 10.30-16.00  // URBAN 13, København

Mistrivslen blandt unge stiger, den demokratiske selvtillid hos unge er dalende og foreningslivet samt civilsamfundet mangler unge, der vil engagere sig. Vi står overfor nogle store komplekse udfordringer i vores samfund og det kræver at vi skaber demokratiske rum, hvor unge har lyst og mulighed for at engagere sig.

Hver dag møder vi nye mennesker der arbejder med disse udfordringer, og vores erfaring fortæller os, at vi kan lære meget af hinanden. Lad os sammen udforske hvordan udfordringerne med at skabe samfunds- og elevengagement opleves hos ungdomsuddannelser. Vi vil skabe et rum, hvor vi kan dele ud af vores erfaringer, stille kritiske spørgsmål, eksperimentere sammen og ikke mindst inspirere hinanden. Hvis det lyder som noget for dig, så skynd dig at tilmelde dig - Det er gratis at deltage og der vil være forplejning hele dagen, men der er et begrænset antal pladser og det kræver tilmelding at deltage.

Indhold

Konferencen tager udgangspunkt i hovedudfordringen: Hvordan skaber vi endnu mere samfundsengagement blandt unge på ungdomsuddannelserne?

Gennem inspirerende oplæg og faglige debatter fra en divers gruppe af aktører og unge, der arbejder for mere samfundsengagement blandt unge, skal vi sammen udforske hvad der kan forhindre samfundsengagement og hvordan vi lokalt kan skabe bedre rammer for samfunds- og elevengagement. Vi skal eksperimentere med lokale løsninger, gennem ASU’s metoder og få inspiration fra hinanden.

(Det endelige program bliver offentliggjort snarest muligt)

Baggrund

Det er essentielt, at ungdommen får troen på demokratiet og deres egen indflydelse på samfundet tilbage. Hvis det skal lykkes, må der gribes til handling; ved i fællesskab at udforske udfordringerne. Vi skal involvere alle der har noget på spil. Høre hinandens perspektiver, og sammen udvikle bæredygtige løsninger. Formålet er at gøre unge til forandringsagenter for livet.

Hvem

Konferencen er for dig, som brænder for at skabe mere samfunds- og elevengagement på ungdomsuddannelser. Du kan være elev, lærer, uddannelsesleder el. rektor fra en ungdomsuddannelse eller en ildsjæl der på anden vis arbejder med at skabe samfundsengagement på ungdomsuddannelser. Det vigtigste er, at du vil være med til at skabe forandring, der hvor du er. Vi tror på, at vi skal samarbejde på tværs af roller på ungdomsuddannelserne og inspirerer hinanden på tværs organisationer, for at skabe de bedste rammer for at samfundsengagement kan blomstre.

Hvad kan du tage med dig

 • Du vil få nye metoder til at skabe involverende processer.

 • Du vil få inspiration til at igangsætte nye initiativer.

 • Du vil møde sparringspartnere der arbejder med lignende udfordringer, få nye perspektiver og en større forståelse for de barrierer, der kan opstå i arbejdet med samfunds- og elevengagement.

 • Du vil få konkret viden og værktøjer til at styrke elevengagement på uddannelser, i lokalmiljøet og i samfundet.  

Ydeligere information

Ungdomsbureauet har eksisteret siden 2013. Ungdomsbureauets vision er at medvirke til at skabe den mest samfundsengagerede generation af unge i danmarkshistorien. Ungdomsbureauet indtager en unik rolle med henblik på at sætte unges stemme på dagsordenen og engagere flere unge i samfundet, da vi konstant udvikler, udfordrer og understøtter nye engagementsformer. Akademiet for Samfundsengagerede unge er et af Ungdomsbureauets mange projekter, og har de seneste 3,5 år arbejdet med at skabe mere samfundsengagement blandt unge på ungdomsuddannelserne. Gennem ASU har eleverne fået værktøjer og en platform til at engagere sig og skabe projekter fra.

 

Hvordan kan elevgrupper, undervisere og rektorer på ungdomsuddannelserne i endnu højere grad skabe samfundsengagement?

 

Ungdomsbureauet ønsker at skabe mere ejerskab over ASUs metoder, at dele erfaringer på tværs, inspirere og opbygge vores fælles kapacitet til at agere i de problemstillinger, der eksistere. Så vi i fællesskab kan styrke ungdommens stemme og handlingskraft.

Teamet bag

Nina-WEB_edited_edited.jpg

Nina Mac

 • Grey LinkedIn Icon

ASU

karla_edited_edited.jpg

Karla Lauersen

 • Grey LinkedIn Icon

ASU // Projektleder

ASU_31-1-2020_©_Jonatan_Nothlev-29_edite

Kåre William Wulff

 • Grey LinkedIn Icon

ASU // Kaospilot

IMG_0055.jpg

Noah Raymond Groth

 • Grey LinkedIn Icon

Kaospilot // Systemisk Facilitator

313876982_1182051155718193_6289391483554835595_n.jpg

Emilie Kreijtz Mølgaard

 • Grey LinkedIn Icon

Kaospilot // Kommunikations manager

mille.jpeg

Mille Løkkegaard

 • Grey LinkedIn Icon

Kaospilot // Systemisk Process Designer

IMG_0082.jpg
 • Grey LinkedIn Icon

Kaospilot

DSC00794.JPG

Thue Buch Hansen

 • Grey LinkedIn Icon

Kaospilot

Anne Sofie Skovlund Nielsen 

Der er desværre ikke flere pladser til konferencen, men hvis du vil på venteliste kan du skrive til karla@ungdomsbureauet.dk

Der er desværre ikke flere pladser til konferencen, men hvis du vil på venteliste kan du skrive til karla@ungdomsbureauet.dk

bottom of page